Konsultationen i Århus |
Opdateret 30. juli 2018
|
Pr 29/5-2018 er Lægevagten flyttet til nye lokaler på Århus Universitetshospital Skejby
Palle Juul-Jensens Boulevard 161, Indgang J3,
8200 Aarhus N
Letbanestoppet ved AUH Skejby: Gå til den gamle hovedindgang G ved auditorierne og følg skiltningen fra Omstillingen, nordpå mod afdelingen ved krydspunkt J203. (Et krydspunkt er en lokalitet defineret med område (bogstav J), plan (2) og sidedørsnummer(03)). Gå ind i skadestuen i den fløj der er markeret med rødt kors i appen.
I bil: Randersvej er ofte stoppet om eftermiddagen. Det anbefales at benytte adgangen ad Tyge Søndergaards vej fra Paludan-Müllersvej. Denne går direkte til P huset (kendes på helikopterlandingspladsen på taget). Vælg bane 2 fra højre på Tyge Søndergaardsvej og du kommer over Palle Juul Jensens Boulevard til adgangen til P-huset.
Parkering er ingen steder på AUH Skejby gratis. Parkering op til et døgn koster 47 kroner. Der er trappetårn i sydenden af P-huset og derfra let adgang til Indgang J3 for gående i Akutafdelingen (patienter, pårørende og Lægevagter).
På cykel: Cykelparkering udenfor akutafdelingens venteværelse. Indgang J3
Det kan varmt anbefales, at downloade og installere App'en "AUH find vej" - vælg "Skejby" og find Lægevagten.
Husk altid dit adgangskort, uden hvilket du ikke kan arbejde i lægevagten, da mange døre er låst.
Kortet gælder kun til de lokaler der er relevante for Lægevagten. Hold kortet henover det tastepanel der er ved den låste dør. Herefter høres et lille BIP og døren går op.
Har du ikke hentet dit nøglekort ved mødet 15. maj, fremsendes det med post.
Har du ikke modtaget et kort inden 29.5. bedes du kontakte Ingrid Ghazaleh på Lægevagtens sekretariat, ifg@lkfmidt.dk
Kortene er udstyret med en bukseclips, men den holder ikke så godt og det er væsentligt lettere med en Yo-Yo-holder, som du kan bytte til i visitationslokalet i Aarhus. På sigt udrulles samme type adgangskontrol for Lægevagten på alle lokaliteter i Regionen, men i første omgang er det kun ændret på AUH Skejby
De lokaler Lægevagtens adgangskort giver adgang til er:
Plan 3: Visitation/koordination, Personalelokale og toiletter, trappetårn og elevatorer. Se Visitation Århus
Plan 2: Konsultationsområde indl. Skadestuen, venteområde, akutkoordination, toiletter, trappetårn og elevatorer.
Plan 1: Vagtværelser, adgang såvel fra Parkeringsplads for besøgslæger og fra trappetårn og elevatorer.
Fælles skab/køleskab i printerrummet.
Lokale 251 er indrettet til Lægevagtssygeplejersken. Her findes rullevogne med det meste af det udstyr, vi kender fra AUH NBG. Der findes også Lægevagtens aflåste medicinskab som åbnes med adgangskortet. Al adgang hertil logges.
De primære lægevagtskonsultationer er lokale 253, 255 og 257 (på tegningen nedenfor kaldet kons 2-4). Desuden kan vi ved pres på lægevagten, efter aftale mellem koordinator og Lægevagtssygeplejersken, benytte et eller flere lokaler i skadestuen. Lokalerne her er 261, 263, 265, 26 og 269. I konsultationerne i skadestuen er der et skadestueleje, men det kan ligeledes aftales at dette ombyttes med et GU leje på de to først ibrugtagne konsultationer i skadestuen.
Der er to PC’ere på skrivebordene. Den der er længst væk fra vinduet er den der bruges i Lægevagten.
Alle konsultationslokaler er i øvrigt helt ens indrettede. Der er en rullevogn på stuerne, som indeholder sprøjter, kanyler, venflons, swabs mm. som vi kender det fra bakken i nuværende konsultationer, men også en hel del forbindsstoffer og inhalationsmasker. Lejet på konsultationerne kan efter ønske drejes så det enten stå ud fra væggen eller på langs.
Der er flugtvej til konsultationen ved siden af. Der er almindeligt telefonapparat på alle stuerne.
Der er bag receptionen indrettet to triagestuer, hvor patienter, der skal have taget EKG ses (som i nuværende konsultation 2). Her kan tages EKG og som kan sendes til Hjertemedicinsk afdeling. Er patienten meget dårlig, kan de overføres til behandling i akutafdelingen gennem bagdøren.
Overfaldsalarmer findes i Akutkoordinationen. Spørg personale i Akutkoordinationen for funktion.
Plan 2: Stueplan, såvel til fods fra Letbanen som med bil og på cykel.
Når patienterne kommer ind ad indgangen for gående patienter, registrerer de sig i glasvindfangen med sygesikringskort i den af de to ens kortlæsere som bruges til lægevagtens patienter. Patienten får en nummerseddel med et trecifret nummer, med et foranstillet L (Lægevagten).
Patienten går herefter til Receptionen hvor de tages i mod af sygeplejerske og tager herefter plads i venteværelset.
Når lægen i konsultationen trykker [OK] på den næste patient på ventelisten, kaldes patienten via Indkaldeskærme i venteværelset til den specifikke konsultation. Husk derfor at benytte denne fremgangsmåde i stedet for at gå til døren og kalde på patienten. Kun herved opnås at flere kalder på den samme patient på en gang.
Skal patienten efter konsultationen:
1) Skal i forbindelse med konsultationen have lavet parakliniske analyser på patientnært udstyr: CRP apparat findes på stue 253, 255 og 257, samt hos Lægevagtssygeplejersken i stue 251.
2) Skal have medicin med hjem udenfor apotekets åbningstid: Medicinskabet findes i Lægevagtsygeplejerskens lokale 251. Adgangskortet kan låse skabet op. Al adgang logges. Udlever kun så meget at patienten har til apoteket åbner igen. Aarhus Løveapotek er kun natlukket.
3) Røntgenfotograferes: Meld altid patienten til Hospitalsvisitationen på 66070. Henvisningen stiles til Røntgenafdelingen, SKS og kopi udskrives. Alle print går til en centralt placeret printer i Receptionen. Sygeplejersken registrerer pt. til efterfølgende vurdering i skadestuen.
4) Indlægges uden behov for lægelig behandling undervejs: Meld altid patienten til Hospitalsvisitationen på 66070. Henvisningen stiles til den relevante afdeling og kopi udskrives. Alle print går til en centralt placeret printer i Receptionen. Patienten kontakter sygeplejersken i Receptionen og hjælpes videre til akutafdelingen eller stationært afsnit
5) Indlægges på Hjertemedicinsk afdeling, obs. STEMI: Meld patienten til Hjertemedicinsk afdeling. Henvisningen stiles til Hjertemedicinsk afdeling og kopi udskrives. Alle print går til en centralt placeret printer i Receptionen. Sygeplejersken i Receptionen kontaktes og sørger for at anæstesiafdelingen som ledsager patienten til Hjertemedicinsk afdeling.
6) Indlægges i Psykiatrisk afdeling: Meld altid patienten til Hospitalsvisitationen på 66070. Henvisningen stiles til den relevante afdeling og kopi udskrives. Alle print går til en centralt placeret printer i Receptionen. Patienten kontakter sygeplejersken i Receptionen og hjælpes videre til akutafdelingen eller stationært afsnit
7) Vurdering i Øjenafdeling J og Ørenæsehalsafdeling H: Disse afsnit er fortsat på AUH NBG Meld altid patienten til Hospitalsvisitationen på 66070. Henvisningen stiles til den relevante afdeling og kopi udskrives. Hospitalsvisitationen oplyser hvor pt. skal henvende sig eller der konfereres med vagthavende læge.
8) Indlægges på Trombolyseafsnittet. Dette ligger fortsat på AUH NBG og patienten skal overføres med ambulance. Meld til Trombolysevagten AUH NBG. Henvisningen stiles til Neurologisk afdeling, AUH og kopi udskrives. Alle print går til en centralt placeret printer i Receptionen. Sygeplejersken i Receptionen kontaktes og rekvirerer AMK kørsel A for overflytning.
Med visitation af mindre skader til lægevagten, vil der også forekomme patienter, hvor en røntgenundersøgelse skønnes nødvendig. Det er ikke muligt at få en radiologisk beskrivelse i vagten, og derfor henvises patienten både til skaderøntgen og videre til skadestuen (meldes telefonisk til Hospitalsvisitationen på 66070). Sygeplejerske/sekretær i skadestuen vil så foranledige røntgenundersøgelse. Patient og røntgenbilleder ses efterfølgende i skadestuen af ortopædkirurg og afsluttes derfra.
Røntgen af turister/falske CPR numre:
Patienter. med konstruerede CPR numre (turister mm) der skal i røntgen i Aarhus skal sendes om skadeskranken for at få et EPJ-CPR nummer først.
Lægevagtssygeplejersken Aarhus har telefon 23714090 .
Der kan være to sygeplejersker til assistance i lægevagten. Det vil nogle gange være en behandlersygeplejerske, med selvstændige kompetencer til at behandle og afslutte mindre skader, og andre gange en erfaren sygeplejerske med medicinsk baggrund, som assisterer os.
Dels vil sygeplejersken tage imod patienterne, efterhånden som de ankommer til venteområdet, og reagere hvis nogen er dårligere end det fremgik ved visitationen. Hun vil da kontakte vagtlægen, for opprioritering af patienten, og selvfølgelig i de sjældne tilfælde, hvor en livstruende forværring måtte indtræffe, trække på akutafdelingens ressourcer.
Herudover vil sygeplejersken bistå med at forberede patienten til konsultationen hos vagtlægen. Det kan være med BT, puls, urinstix hvor det skønnes relevant. Når vagtlægen ved konsultation finder behov for blodsukker, hæmoglobin, ekg, strepA, CRP, kan det forløbige notat skrives og afsluttes som [Notat uden regning]. Patienten går herefter til konsultation 251 og får udført de ønskede analyser hos sygeplejersken. Patienter der er dårligere end ventet og patienter hvor sygeplejersken skal eller har udført analyser kan vente i nichen udenfor konsultationerne, så de hurtigt kan kaldes ind igen for afslutning.
Sygeplejersken kan assistere ved behandlings/undersøgelsesprocedurer:
Som anført ovenfor kan behandlersygeplejersken, når der ikke er for mange af ovenfor beskrevne opgaver at medvirke til, selvstændigt afvikle behandling af mindre skader fra Lægevagtens venteliste. Hun afslutter da patienten fra vores venteliste med [Afslut patient] og agerer da i disse tilfælde på ortopædkirurgisk afdelings ansvar. Hvis Vagtlægen har været involveret direkte i vurdering og behandling af disse patienter foregår det på Vagtlægens ansvar og noteres i Lægevagtens journalsystem.
Sygeplejersken, vil hvis hun ikke er behandlersygeplejerske, kunne klargøre sår til suturering, give Di-Te revaccination og assistere ved behov. Man er ikke forpligtet udover egne kompetencer til at behandle skader, man ikke føler sig kompetent til at behandle. I fald sådanne måtte optræde er man i sin ret til at henvise patienten til skadestuen. Omvendt må vi forvente at vi ret hurtigt kan børste rusten af vores skaderutine. Kolleger fra oplandet er helt sikkert fuldt klar.
Hvis du i konsultationen i Aarhus har en patient, der er så syg, så lægeledsagelse/Kørsel A er nødvendig, skal du IKKE kalde kørsel A på 70 113 112, men overflytte til Akutafdelingen, evt. ved at rekvirere Akutkald. Bed gerne lægevagtssygeplejersken sørge for dette. Husk at melde patienten til koordinerende funktion.
Almindelig oprydning sørger man selv for, og det forventes at lokalerne efterlades i ryddet stand.
Ring ud: Tast 0. Ring internt: sidste fem cifre i direkte tlf.nr. NB: også numre på Skejby Sygehus.
for akutafdelingen og Lægevagten findes udfor visitationen på den anden side af gangen. Her er også kaffemaskine, samt koldvandsautomat, køleskabe, ovn og mikrobølgeovn, samt opvaskemaskine. Et sådan lokale kan kun fungere med så mange brugere hvis alle rydder op efter sig, stiller brugt service i opvaskemaskinen og fjerner madrester/bokse fra køleskabet efter vagten.
Mælk til kaffen findes i køleskabet fælles indkøbt over kaffekassen. Selvom kaffemaskinen ser ud il at kunne lave alskens spændende kaffevarianter, kan den kun lave sort kaffe, men denne til gengæld fra friskkværnede bønner!
Personaletoiletter for visitatorer findes i akutafdelingerne på begge sider af visitationen Der skal bruges nøglekort for at komme til akutafdelingerne
Plan 1 (kælderen): Benyt trappe eller elevator i traumecenteret ved akutkoordinationen.
Plan 1 rummer desuden personalegarderober, Morsrum, Center for Voldtægtsofre, Akutmodtagelsen for børn og akutforskningens lokaler.
Vagtværelserne findes på gangen, 2 etager under personalelokalet. Der skal bruges nøglekort såvel for adgang fra trappetårn og elevator som for at komme til vagtværelserne. Adgang kan for besøgslægen i nattevagt foregå af døren fra terræn (kælderniveau) som også benyttes til Akutmodtagelsen for børn (Indgang J1).
Der er en forgang og herfra adgang til to vagtværelser og bad/toilet.
Lokalet mod vest er til natkonsultationslægen (når der ikke er brug for denne i konsultation eller visitation (aftal altid med koordinator), og husk at orientere lægevagtssygeplejersken om, at du går fra konsultationen pga stilhed.
Lokalet mod øst, nærmest indgangen udefra, er til besøgslægen. Husk at orientere koordinator, hvis du som besøgslæge lægger dig